Čerstvé maso

Filet Mignons krájíme z hovězí svíčkové, která je nejlibovější sval na zvířeti a nemá žádná vaziva nebo kolageny. Proto ho necháváme zrát ve vakuu takzvanou mokrou cestou....

Jemný kus plece. Za své jméno vděčí podobnosti s pravou svíčkovou. Tento výjimečně lahodný kousek má delší vlákna, s dalším podobným kouskem (válečkem) se ale porovnat...

Flank - tato na dlouhá vlákna bohatá část je ideální hlavně na pečení, avšak maso nejvyšší kvality přímo vybízí také ke grilování.FLANK STEAK je přibližně kilový kus masa,...

Placky na hamburger jsou připravené a vytvarované přímo na gril a "sedí" na klasickou burger housku. Do mletého masa mícháme různé svaly vyzrálého hovězího masa jako...

Maso je připravené na přípravu guláše, ale lze jej také umlít a použít na karbanátky, masové kuličky či na burgery.

Libový kus z vnitřní části zadní kýty má obvykle jemné tukové mramorování. Maso má "spořádanější" svalové vlákno než maso ze spodního šálu, proto je i měkčí...

Pruh svaloviny pod páteří (roštěncem), jedná se o nejlahodnější, a tedy i nejdražší část hovězího. Svalovina v této části hřbetu je vystavena velice malé...

Krk má uplatnění v kuchyni jako maso lehce prorostlé tukem s hrubšími svalovými vlákny a vysokým podílem vaziva, proto je určeno především na dušení a vaření. Očištěná...

Hovězí roštěná neboli roštěnec se nachází ve hřbetní oblasti a řadí se k hovězímu zadnímu. Dělí se na dvě části – vysoká roštěná se nachází v přední části řezu a nízká roštěná v...

Tento sval z hovězí plece se také nazývá pérko. Má perfektní poměr masa a kolagenu, díky kterému je ideální na dušení. Vydušená šťáva se dál používá k výrobě omáček, jako...

Česká klasika, kterou máte rádi. Vepřová krkovice marinovaná pouze v oleji s přidáním soli, česneku, čerstvě drceného pepře, chilli a rozmarýnu. Nic víc, nic...

Do mletého masa mícháme různé svaly vyzrálého hovězího masa jako plec, krk a maso od žeber v poměru 80:20 (80% libové a 20% tuk). Maso je vyzrálé a má silné hovězí...