Citrusový pektin 500g
Jak to u nás chodí?
Po tom co objednáte se rozjedeme k našim farmářům
Vaši čerstvou objednávku vyzvedneme
Poté ji zabalíme a s láskou odešleme k Vám
Související produkty
Detailní popis produktu
Jak na to?
Na výrobu džemu budeme potřebovat základní surovinu ovoce, cukr a přírodní citrusový pektin. Je na něm skvělé, že můžeme snížit množství cukru na 2:1 nebo 3:1, pokud budete „zavařovat“ ovoce jako třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt můžete použít méně citrusového pektinu, protože toto ovoce má samo o sobě vysoké množství pektinu vlastního. Ovoce dáme povařit, (podusit) jak jsme zvyklí, nemusíme vařit dlouho, ať si ponechá nějaké ty vitamíny a minerály. Mezitím si odvážíme množství cukr, které chceme použít a přidáme citrusový pektin v poměru 10g na 1kg ovoce. Promícháme ho s cukrem. Je to důležité, protože, kdybyste ho sypali samostatně tak Vám z hrudkovatí a zbytečně si to komplikujete. Stačí důkladně promíchat, prohřát. Můžeme přidat citrónovou šťávu, kdo chce. Zkusit jestli nám to želíruje a můžeme lít do skleniček.
A co ještě?
Přírodní citrusový pektin je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO.
Citrusový pektin je zahušťovadlo není konzervant, nicméně marmelády Vám vydrží přes zimu ve spižírně úplně v pohodě. V nabídce máme 3 varianty 100, 500 a 1000 g.
Kam to dát?
Doba trvanlivosti 12 měsíců. Po otevření skladujte do teploty 25 °C v suchém prostředí v uzavřené nádobě nebo sáčku. Jelikož na sebe váže vodu, ve vlhkém prostředí by se nám nadělaly hrudky a to není žádoucí. Fakticky má citrusový pektin trvanlivost nejméně 2 roky, podle výrobce své vlastnosti nemění ani ze delší dobu.
Etiketa:
Citrusový pektin — želírující prostředek k použití při následné výrobě. Složení: citrusový pektin práškový. Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a v suchu. Doporučené dávkování — 10 g pektinu na 1 kg ovoce. Důkladně rozpusťte a rozmíchejte. Doporučený poměr ovoce/cukr — 3:1. Minimální trvanlivost do: uvedena na obalu. Baleno v — Hradecké delikatesy s.r.o.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.