Těstoviny pohankové – vřetena bio - 170 g

59 Kč / ks 51,30 Kč bez DPH
Skladem

Tato vřetena z pohanky neobsahují lepek ani vejce, jsou tak chutnou a zdravou alternativou pšeničných těstovin. Připravte si je, jak jste zvyklí s omáčkou, zapečené se zeleninou nebo do těstovinového salátu třeba s tuňákem. Pohanka je v těchto báječných těstovinách umletá na kamenném mlýně, což v ní zachovává více cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pohanka má výrazné výživové hodnoty a je celkově prospěšná lidskému organismu. Obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a důležitý rutin, který vrací cévám pružnost a látku cholin, která regeneruje jaterní buňky.

Více o kamenném mletí: Zpracování obilí na kamenném mlýně je nejlepší způsob mletí starý několik tisíciletí, prověřený minulými generacemi. Mezi otáčejícími se mlýnskými kameny si celé zrno zachovává obsah cenných enzymů důležitých pro trávení a vstřebávání živin; vláknina takto namleté mouky má podobu jemných granulí – oproti mouce mleté na válcovém mlýnu, které vlákninu zpracují do ostřejšího jehličkového tvaru, což může poškozovat střevní stěnu. Celozrnná mouka obsahuje oproti bílé mouce řádově o 60 % více vápníku, 76 % více železa, 85 % více hořčíku, 78 % více zinku, 77 % více vitaminu B1, 80 % více vitaminu B2, 86 % více vitaminu E. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny.

Postup přípravy

Pohankové těstoviny vaříme v osolené vodě za občasného míchání 6–7 minut. Pro dosažení požadované měkkosti ihned scedíme, propláchneme studenou vodou a zakápneme kvalitním olejem.

Složení: Těstoviny pohankové bio 100 %.

Cena zahrnuje 10 Kč zálohu na sklenici. Můžete ji kdykoli vrátit na našich prodejnách. Peníze buď použijete na další nákup, nebo vám je vyplatíme v hotovosti.

Vratné lahve s.r.o.
Radoušova 16
537 01 Chrudim
IČ: 06760325

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.